Recepty na 2 Bábovky

6. února 2012 v 13:48 |  Šikovné ruce
Bábovka s lesním ovocem
Příprava 30 minut + pečení 30 minut
Na 1 formu
* 230 g hrubé mouky
* 6 vajec
* špetka soli
* 1 vanilkový cukr
* 125 g cukru krystal
* 20 g škrobové moučky
* 200 g lesního ovoce
* 350 g moučkového cukru
* 8 lžic citronové šťávy
* 6 lžic vody
* 4 lžíce sladkého bílého jogurtu
1. Troubu předehřejeme na 160-180 stupňů. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme trochou mouky. Z bílků a soli ušleháme sníh, přidáme vanilkový cukr, zašleháme žloutky, cukr krystal, mouku, škrobovou moučku.
2. Část těsta vlijeme do formy, do zbylého těsta vmícháme lesní ovoce (pokud máte mražené, nechte si čas na jeho povolení) a dolijeme do formy. Těsto uhladíme a pečeme podle druhu formy a typu trouby 30-40 minut. Po půlhodině pečení vyzkoušíme špejlí, zda je bábovka hotová.
3. Do misky prosijeme moučkový cukr, přidáme citronovou šťávu a horkou vodu, promícháme tak, aby byla směs hladká bez hrudek, postupně přimícháme jogurt. Zchladlou bábovku polijeme po lžících rovnoměrně polevou a necháme zatuhnout.
NÁŠ TIP
Použijte své oblíbené sušené ovoce, kompot nebo kombinaci nasekaných ořechů a strouhané čokolády.

Bábovka s ořechovou drobenkou

Suroviny:

Drobenka:
125ml cukru krupice
1ČL vrchovatá lžička mleté skořice
125ml posekaných vlašských ořechů
hrst posekaných rozinek

Těsto:
kostka tuku (máslo,hera)
250ml cukru krupice
3 vejce
vanilkový cukr
1 kelímek kysané smetany 250ml
1KL
lžička jedlé sody
1/2l polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1/2KL lžičky soli
rumová tresť

Postup

Ingredience na ořechovou drobenku smícháme.
Změklý tuk vyšleháme s cukrem a trestí, potom přidáme vejce a šleháme do nadýchaného krému.
Smetanu smícháme se sodou a střídavě jí s moukou, smíchanou s práškem do pečiva a solí vešleháme do směsi.
Formu vymažeme a vysypeme moukou. Pomocí lžíce dáme trochu těsta na dno a rozetřeme do stran. Posypeme hustě drobenkou. Znovu dáme těsto a znovu drobenku. Ukončíme tak, že vrch posypeme drobenkou a lehce přitlačíme do těsta.
Dáme péct na 160°C cca na 40min, ozkoušíme vpichem špejle, zda je suchá.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama