Lehké letní dezerty

3. srpna 2008 v 9:28 |  Šikovné ruce

Zelené suflé z kiwi

Na 6 porcí potřebujete:
8 kiwi
10g želatiny
100ml vody na želatinu
150g krupicového cukru
200ml smetany ke šlehání
200g smetanového čerstvého sýra (žervé, mascarpone, ricotta)
Plátky kiwi a maliny na ozdobení
Postup:
Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Kiwi oloupeme, nakrájíme na kostičky a rozmixujeme. Přelijeme do kastrůlku, osladíme a krátce povaříme. Kastrůlek odstavíme a přilijeme do něj želatinu a stálého míchání ji necháme rozpustit. Smetanu vyšleháme dotuha a promícháme se sýrem a kiwi. Směs rozdělíme do 6 sklenic a v chladnu necháme zatuhnout. Pohárky zdobíme čerstvým ovocem.

Ledová káva s mandlemi

Na 4 porce potřebujete:
800ml silné, překapávané nebo rozpustné kávy
4 lžičky cukru
50ml amaretta
4 kopečky vanilkové zmrzliny
150ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
2 lžíce pražených mandlových plátků
4 čokoládové trubičky
Postup:
Dobře vychlazenou kávu osladíme, dochutíme amarettem a rozlijeme do 4 skleniček. Každou porci doplníme kopečkem zmrzliny. Smetanu vyšleháme s vanil. cukrem dotuha a pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou nastříkáme navrch kávy. Dozdobíme plátky mandlí a čokoládovou hoblinou.

Nepečený dort z burizonů

Nepečený korpus:
70g burizonů
100g čokolády na vaření
Náplň:
4 žloutky
100g krupicového cukru
100ml smetany ke šlehání
250g měkkého tvarohu oslazeného jedním vanilkovým cukrem
200g opláchnutých a okapanách třešní (nebo jiného ovoce)
Postup:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a promícháme s burizony. Dortovou formu vyložíme fóliía rozprostřeme do ní burizony v čokoládě. Hmotu lžicí upěchujeme tak, abychom vytvořili korpus s vyššími okraji. Formu uložíme do ledničky. V horké vodní láznivyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Po částech přilijeme horkou smetanu a šleháme dotuha, odstavíme a promícháme s tvarohem. Zatuhlý korpus naplníme ve vrstvách krémem a třešněmi a vrátíme do lednice ztuhnout.

zapečený ananasový pudink s bezé

na 6 porcí je potřeba:
Ananasový pudink: 500ml mléka
60g krupicového cukru
1 pudinkový prášek s anansovou příchutí
Čokoládový pudink: 250ml mléka
1/2 sáčku pudinkového prášku s kakaovou příchutí
30g cukru
100g ananasových kroužků
Bezé: 2 bílky
50g koksu
100g krupic. cukru
Postup:
Z mléka, cukru a pudinkového prášku připravíme dle návodu ananasový pudink. Současně uvaříme i kakaový. Do skleněné formy vlijeme polovinu ananasového pudinku a celý kakaový. Na něj rozložíme kolečka ananasu a zakryjeme je zbylým ananasovým pudinkem. Z bílků a cukru vyšleháme sníh. Zlehka do něj vmícháme kokos a navrstvíme ho na pudink. V troubě při 220 stupních pod grilem asi 7 minut zapékáme.
Toto je pozvánka na jednu z nejlepších on-line her na internetu. Stačí kliknout na odkaz, zaregistrovat se a začít budovat mocné imperium. Okrádej ostatní hhráče, nebo rovnou dobij jejich vesnici... klikni zde
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Katka Katka | 22. září 2010 v 8:38 | Reagovat

Jo a ještě bis sem mohla dat všude obrazky  ale jinak fááákt pěkne

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama