Pár chutných receptů

21. července 2008 v 11:16 |  Šikovné ruce

Blesková BeBe mňamka

Ingredience:
Budete potřebovat jenom 50 Kč. Za peníze si koupíte dortový krém a obyčejná BeBečka (sušenky BeBe).
Postup:
Už stačí jen udělat krém podle návodu. Trvá to asi 5 minutek. Rozbalíte BeBečka a napatláte krém na jednotlivé sušenky. Nakonec ze sušenek uděláte hada a zbylý krém omažete kolem. Necháte celé stát v lednici asi hodinku, než BeBečka trochu změknou. Nakrájet šikmo, aby vznikl efekt řezů.
Tip:
Ještě malé vylepšení. Můžete na hotové řezy dát čokoládovou polevu a ozdobit plátky jahod, banánů nebo něco podobného.
nápad pochází ze stránky www.mimiangel.cz

Valašský frgál

Tak to je takový velký, tenký, ale strašně dobrý koláč. Jedla jsem ho na dovolený, kde ho pekly přímo před náma.
Ingredience:
900 g mouka polohrubá
150 g tuk
110 g cukr krupice
60 g droždí
350 g mléko
2 ks vejce
10 g sůl
Posýpka:
75 g cukr mletý
300 g mouka hladká
150 g máslo
Příprava:
Náplně:
Maková:
Semletý spařený mák ve mléku, zahuštěný bešamelem spolu s marmeládou (kyselejší chuti) mletou skořicí, cukrem a hrozinkami. Natřený koláč sypeme posýpkou a pečeme.

Tvarohová:
Rozmíchaný tvaroh s cukrem, žloutky, hrozinkami a sněhem z vaječných bílků. Natřený koláč se sype posýpkou a strouhaným sýrem.

Hrušková:
Sušené hrušky spolu se sušenými jablky omyjeme a uvaříme s badyánem doměkka. Vodu z vaření nevyléváme ! Po vychladnutí semeleme, rozředíme vodou z vaření a dochutíme povidly a cukrem.

Zelná:
Kysané, oprané, na špeku a cibuli podušené zelí spolu se solí a cukrem se vychladí. Plní se koláčové těsto.

Koláče lze také plnit či mazat různými druhy ovoce či pomazánek. Např: borůvkami, strouhanými jablky, švestkami, mletými ořechy atd.
Nápad pochází ze stránky www.labuznik.com
Autorem receptu je Alice

Čokoládové kuličky
recept je určen pro 4 osoby

Ingredience:
150 g ztuženého pokrmového tuku,
200 g práškového cukru,
200 g kokosové moučky,
1 vejce,
2-3 lžíce kakaa,
1 lží­ce rumu,
50 g strouhaného kokosu na obalení.
Příprava:
Tuk rozehřejeme - ale nevaří­me! - a do rozehřátého přidáme ostatní přísady. Ze vzniklého těsta děláme malé kuličky a obalíme v kokosu, v čokoládě, strouhaných oříšcích, strouha­ných mandlích apod.

Do kuliček (hmoty) můžeme také zabalit lískový či jiný oříšek.
Nápad pochází ze stránky www.labuznik.com

Mražená kávová pěna

recept je určen pro 2 osob(y)
doba přípravy je cca 20 minut+chlazení
Ingredience:
3 žloutky,
60 g cukru,
4 PL čerstvě připraveného expresa, nebo silné kávy,
1 KL instantního expresa,
2 PL rumu,
1 plátek bílé želatiny,
1/8 l šlehačky i více
Příprava:
Ušleháme pěnu ze žloutků a cukru, krátce povařte kávu, rozpustné expreso a 1 PL rumu. Vmícháme do žloutkové pěny a šleháme tak dlouho až hmota zcela vychladne.
Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě, dobře jí vymačkejre a za stálého zahřívání jí rozpusťte se zbylým rumem (1 PL). Opatrně smícháme s připravenou hmotou. V ledničce necháme asi 20 minut želírovat a po té přidáme 2/3 dotuha ušlehané šlehačky, zbytek se schová.
Pěnou se naplní kávové, nebo čajové šálky trochu pod okraj a uložíme do chladna. Před podáváním pak ozdobíme zbylou šlehačkou a posypeme trochou kávového prášku, nebo mátové lístky,dle inspirace.

Je to lahodné a hosté to jistě ocení, a proto - Dobrou chuť!
Doporučená příloha:
jistě nějaký dobrý dezertík ap.
Nápad pochází ze stránky www.labuznik.com

Tvarohový srnčí hřbet

Ingredience:
250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 dl mléka, 2 vanilkové cukry, 3 - 4 lžíce moučkového cukru (dle chuti), 1 sáček jemně mleté želatiny (20 g), piškoty, jahody, šlehačka na ozdobení
Postup:
Do mléka vysypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme dokud se želatina úplně nerozpustí, je to za chvilku (pozor, nesmí se vařit). Necháme zchladnout. Pak přidáme rozdrobený tvaroh, cukr a ručním elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme částí tvarohové hmoty. Poklademe jahodami a zalijeme zbytkem. Dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí vyklopíme, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem a krájíme na plátky.
Tvarohový srnčí hřbet
Nápad pochází ze stránky www.mamincinyrecepty.cz

Palačinky s hovězím a špenátem

Ingredience:
800 g mletého hovězího, 1 200 g špenátového protlaku, 4 větší cibule, 2 paličky česneku, 1l mléka, 10 vajec, hladká mouka, olej na smažení, pepř černý mletý, sůl.
Rozpis je na 20 naplněných palačinek o průměro 20 cm, plus cca 10 palačinek zbyde. Množství jednotlivých surovin je tedy orientační.


Postup:
Česnek rozebereme na stroužky a vložíme do misky s vodou, bude se nám lépe loupat.
Cibulku nasekáme nadrobno a osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, rozmícháme, vysmahneme do tuku a mírně osmažíme. Přidáme protlak a zvolna dusíme v nepřiklopené nádobě až získáme směs prakticky bez volné tekutiny. Osolíme, opepříme a necháme dusit. Dlouhá doba dušení je nutná, protože se tak "přetrhne" travní chuť špenátu (spousta lidí nejí špenát jen proto, že jej nikdy nedostali správně upravený).
Z 1 litru mléka, 10 žloutků, hladké mouky a trochy soli vymícháme hladké těsto. Množství mouky neuvádím zúmyslně, neb každý ma svou hustotu těsta se kterou je zvyklý pracovat. Lijeme a smažíme co nejtenčí palačinky.
Oloupeme a nastrouháme česnek. Česnek strouhám na jemném struhadle, protože drtič je krajně neproduktivní mechanizace. Ve strouhání je fígl, nejdříve, dokud se dá stroužek dobře držet, rozstrouháme spodní, nejtvrdší část stroužku, pak jej sklopíme na bok a rozstrouháme zbytek. Někdo tvrdí, že drtičem se česnek ničí, mám za to, že je to pověra. Česnek vmícháme do špenátu a odstavíme.
Palačinky mažeme směsí, zarolujeme a natěsno vyskládáme na pekáč. Bílek zbylý od palačinek osolíme a rozkvrláme, tak, aby z něj byla co možná homogenní tekutina, kterou zalijeme palačinky v pekáči. V troubě rozehřáté na 200 stupňů krátce zapečeme, aby se bílek srazil, tedy 15 - 20 minut.
Jedná se o velmi syté jídlo. Recept je variací na palačinky se špenátem popsané např. v Úsporné kuchařce Anuše Kejřové. Jsem přesvědčen, že nápad "nastavit" špenát masem věci prospěl. Příprava je velmi pracná, ale výsledek stojí za to.
Nápad pochází ze stránky www.dobrerecepty.cz

Recept: Lentilkové sušenky

Ingredience:
150 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
půl lžičky soli
130 g másla
110 g krystalového cukru
100 g třtinového krupicového cukru
1 vejce
1 balení vanilkového cukru
lentilky
čokoláda na vaření
Postup přípravy:
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, všemi druhy cukru, vejcem a máslem a ze směsi vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme kuličky velikosti lžíce, které klademe na plech. Na plechu je lžící lehce přimáčkneme a upečeme je v troubě při 180 °C dozlatova. Hotové sušenky sundáme z plechu, polijeme rozpuštěnou čokoládou a do ní usadíme lentilky.
Zde jsem čerpala na stránce www.recepty-online.cz

Máš rád/a hry, chceš ji jednu zahrát on-line? Pak klikni na odkaz. Vyzbroj se, vycvič se a buď nejlepší. Pošli své soupeře k zemi!!!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama