Recept na velikonočního beránka z celozrnné mouky

21. března 2008 v 11:56 |  Velikonoce
150 g tuku, 180 g třtinového cukru BIOHARMONIE, trochu kůry z citronu (v biokvalitě) + 1 lžíce citrónové šťávy, 6 vajec, 1 vanilkový cukr, 400 g celozrnné pešničné mouky BIOHARMONIE (hrubě mleté), 1 prášek do pečiva (nebo vinný kámen), 1/4 l kávové smetany, máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Tento recept je určen na tzv. velkou formu, máme-li menší uděláme ze zbytku těsta například zajíčka. Postup: Tuk, cukr, vanilkový cukr, 5 žloutků + 1 celé vejce včetně citrónové šťávy ušleháme ve šlehači nebo utřeme do hustého krému. Postupně přidáváme po částech mouku + prášek a vlahou smetanu. Z 5 bílků ušleháme sníh a lehce vpracujeme do těsta. Rozložíme do půlky formy a druhou půlkou přiklopíme, pečeme v mírně předehřáté troubě asi ¾ hodiny. Ke konci pečení můžeme formu odklopit a beránka dopéci. Postupovat velmi opatrně. Necháme mírně vychladnout, sejmeme polovinu formy (zadní) a beránka necháme ještě chladnout. Pak vyklopíme zcela. Po chvíli beránka postavíme a zdobíme.
Máš rád/a hry, chceš ji jednu zahrát on-line? Pak klikni na odkaz. Vyzbroj se, vycvič se a buď nejlepší. Pošli své soupeře k zemi!!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama