Mazanec - recept

7. dubna 2007 v 18:16 |  Velikonoce
Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 100 g másla, 70 g cukru, 20 g droždí, 2 dl mléka, 3 žloutky, 50 g rozinek, 50 g mandlových lupínků, 1 vanilový cukr, špetka soli, vejce
Postup přípravy: Z mouky, másla, soli, cukru, droždí, mléka, vanilkového cukru a žloutků vypracujeme kynuté těsto. Vmícháme rozinky a necháme hodinu kynout. Potom z těsta uděláme bochník a dáme ho na vymazaný plech. Opět necháme vykynout. Potom povrch bochníku nakrojíme do kríže, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a upečeme.

Mazanec
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Věříte astrologii?

Ano
Ne

Komentáře

1 Lenka Lenka | 22. března 2008 v 12:37 | Reagovat

Ted  ho zkoušim,pak dám vědět.Zatim to vypadá dobře.

2 ivet ivet | E-mail | 22. března 2008 v 20:35 | Reagovat

čau

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama