Jidáše - recept

6. dubna 2007 v 11:24 |  Velikonoce
Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 100 g tuku, 50 g cukru, 1/4 litru mléka, 1 kostka droždí, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, špetka soli, 1 lžíce cukru, rozinky, mandle
Postup přípravy: Připravíme kvásek (200 ml vlažného mléka, rozdrobené droždí, lžíce cukru). Do mísy dáme mouku, rozehřátý tuk, cukr, žloutky a kvásek. Vařečkou vypracujeme vláčné těsto a přidáme rozinky nebo mandle. Necháme kynout.
Vykrajujeme kousky těsta, rukou uděláme válečky a stáčíme do tvarů. Potřeme bílky a pečeme v troubě do růžova. Při podávání mažeme medem.

Jidáše
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Věříte astrologii?

Ano
Ne

Komentáře

1 xxx xxx | 17. března 2008 v 19:43 | Reagovat

máš moc moc good pozadí :-))))))))))))))))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama